Find your smile again, een reis doorheen alles waar voor ik sta:

– energetische meditatieve reizen in Marokko

– tot jezelf komen aan de hand van een waaier van oefenigen die je aangereikt worden via

   beweging

   visualisatie,

   affirmatie,

   meditatie

   klank

   creativiteit

   spirituele processen

-zwangerschapbegeleiding, op weg naar een natuurlijke bevalling in volle moeder/kind verbinding

  healing

  massage

  soulconnection

-doula, bevallen in volle natuurlijke beleving

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                Het A tot Z verhaal uit mijn ogen bekeken

                Beleving door mezelf als energetisch, emotionele consulente

 Door mijn beroepsgeheim kan ik hier geen details van trauma's vrijgeven, maar       probeer aan de hand van Tine haar weg een schets te geven van wat healingswerk inhoudt en waartoe het je kan brengen.  Hartelijk dank aan Tine om dit te willen  delen met ons. Ze wenst jullie allen een heel mooi pad toe alsook een even intense zwangerschap en geboortebeleving . 

 

Ik herinner mij de eerste maal dat  Tine de praktijkkamer binnen kwam.  Alles zit tegen, thuis gaat het niet meer, ze is moe, ze heeft de energie niet meer om er te staan en ook haar gezinsleden weten dat het tijd is om tot rust te komen en de situatie aan te pakken. De relatie met partner en kinderen terug te vinden vanuit een rust die uit haarzelf komt. Na een paar energetische behandelingen en massage onstaat er een vertrouwensband tussen ik als energetische/emotionele consulente en Tine zelf waarna ze beslist om deel te nemen aan " de reis doorheen jouw chakra's" te Essaouira te Marokko.

Een week werken  aan zichzelf, elke dag 1 chakra, een reis doorheen onszelf. Tine had grote angst om haar open en bloot te stellen, kon ook helemaal geen dansbewegingen uit zichzelf krijgen. Ze ontdekte hoe het overlijden van haar mama haar nog zo diep zat. Ze had zo ongeveer de leeftijd zoals Tine nu  en ook dit speelde parten in haar gevoel van vrijheid in zichzelf.  Een parallel lopend detail is dat een derde zwangerschap op zich liet wachten.  Wondermooi, maar op het einde van de stage was dansen plots en plezierig vrij bewegen geworden en ook de expressie oefeningen waren een bevrijding. De laaste dag van de stage, wandelt Tine door het labyrinth , een herstelde weg naar de kern van zichzelf en terug, en keert ze huiswaarts als een herboren vrouw.

Bij thuiskomst is Tine onmiddellijk zwanger. Haar lichaam was bevrijd van angst, verdriet, en andere blokkades en had zich klaargemaakt voor overgave, uitdaging en zwangerschap. 

Tine ervaarde de zwangerschap vanuit die diepe binding . Het werden negen maanden van groei, meditatie, soulconnection met het ongeboren kind. Tal van spirituele ervaringen boden zich aan.  De Z van het verhaal, de geboorte van Tieu was de kers op de taart.  Als doula, bevallingcoach stond ik haar bij.  Al het werk van de laatste maanden wierp zijn vruchten af, zelfs de dokter feliciteerde ons met het bekomen resultaat. Tine beviel in volle binding en beheersing dat het een voorbeeld mag zijn hoe mooi bevallen wel kan zijn.