Sterren schitteren voor iedereen

http://www.ssvi.be/

 

Find your smile again vzw. Wie zijn ze? Wat drijft hen?

Find your smile again staat voor het brengen van een glimlach bij diegenen die het moeilijker hebben wegens armoede en/of gezondheid.Wij willen dat sprankeltje hoop brengen waardoor mensen even terug verder kunnen. Dit alles los van religie, cultuur of huidskleur.

 

Hilde Termote:”2018, 10-jaar na mijn eerste buitenlands humanitaire project mag ik dit bijzonder jaar inzetten met een schoolproject waar ik best trots op ben.Het begon met het schenken van 2 koeien en een familiehuis aan  een gezin te Kuntaya Gambia.10 jaar later en tal van projecten verder ben ik warm vereerd, te zien hoeveel mensen in verbinding gaan om onze projecten succesvol te maken.

 

Onderwijs is een basisrecht.

In Marokko geldt een schoolplicht tot 16 jaar. Maar de realiteit is voor een deel van de kinderen echter anders.

Tal van redenen zorgen ervoor dat kinderen geen tot bitterweinig onderwijs genieten en daar wilg Find your smile again vzw in samenwerking met anderen iets aan doen.

Samen met tal van enthousiaste mensen zamelde Find Your Smile Again heel wat schoolgerief in voor een schooltje in opbouw in het Atlasgebergte. We bleven niet onopgemerkt, want één van mijn volgers, op face book, meldde ons schoolproject aan “Sterren schitteren voor iedereen. “

 

Sterren schitteren voor iedereen

Eén van de telescopen  Sterren schitteren voor iedereen www.ssvi.be, met als peetvader Dirk Frimout  en Frank De Winne in samenwerking met U Gent Volkssterrenwacht Armand Pien werd ons overhandigd in het kadeer van ons schoolproject *

te Marokko.

sterren schitteren voor iedereen
sterren schitteren voor iedereen

Jean-Pierre Grootaerd en Harrie Rutten, de bezielers van dit initiatief willen de wereld van kinderen uit kansengroepen verruimen door wetenschap naar hen toe te brengen. Kinderen die geen schoolse opleiding genieten door armoede, rurale woongebied of culturele redenen, toch laten deelnemen aan onderwijs is een nobele opdracht.

Een beetje overrompeld van dat uit de sterrenhemel vallend geschenk ging ik aan de slag. Wat wil ik? Wat kunnen we? Een mobiel project dat was mij snel duidelijk, zo konden we nog meer kinderen bereiken.

.

Samenwerking in Marokko

Hilde Termote:”Facebook, mijn goeie vriend, bracht me opnieuw de juiste mensen. Hierdoor krijgt het telescoopproject een mooie vorm.

Sophie Diliessen opende in september 2017 een eerste Steinerschool te Marrakesh . En geloof het of niet, één van de leraren weet heel wat af van sterren en planeten. Ik kon mij geen betere uitvalsbasis bedenken.

Op dit moment krijgen de kinderen de module over sterren en planeten en de school berichtte mij deze week dat de kinderen uiterst enthousiast zijn. Ik kan me voorstellen dat het een feest wordt als de telescoop eind deze maand richting Marrakesh gaat.”

 

A better tomorrow, is een bestaande organisatie die zich vooral richt op het renoveren van bestaande scholen.

Bij de heropening organiseren ze dan ook een caravaan met schoolgerief, kledij, schoenen en als kers op de taart een creatief atelier voor 1 dag.Find your smile again vzw sluit hierbij aan. Ons mobiel telescoopproject wordt een feit en zal in de scholen van A better tomorrow en onze eigen schooltjes de sterren schitteren voor iedereenboodschap volbrengen.

 

Maar het is nog niet alles, want A better tomorrow en Find your smile again slaan de handen in elkaar om de crea- en culturele ateliers samen te brengen.  

Wij zoeken vrijwilligers die graag even een andere wereld instappen. 1 of enkele dagen of een langere periode onze scholen van Casablanca over het Atlasgebergte tot aan de woestijn een kinderatelier brengen 

vanuit een eigen interesse, talent of kennis.

Het huis van het kind Zwevegem
Het huis van het kind Zwevegem

 

Dromen zijn bedrog zeggen mensen veelal. Wel ik kan je alvast vertellen dat heel wat mensen helpen om onze dromen waar te maken.

Een hartelijke welgemeende dank je wel aan onze sponsors, vrijwilligers, mijn mama en in het heel bijzonderSterren schitteren voor iedereen. 

Dank je wel aan de gemeente Zwevegem, via Huis van het Kind, is er een verbinding tussen de  kinderen van hier en de kinderen in Marokko, en ook dit is een droom die vorm mag krijgen.

 

Find your smile again vzw Harelbeekstraat 20 8550 Zwevegem

Steunen kan BE26001638565729

 

Volg Sterren schitteren voor iedereen Marakesh Marokko

1 maart 2018 – Vandaag de twee geschonken telescopen geinstalleerd.

Een super enthousiaste leraar. Wauw een raam naar het onbekende kan opengaan, wist hij enthousiast op te merken.

Praktijk is waardevol bovenop de theorie module sterrenkunde die de leerlingen zonet afronden. 
Hatelijk dank aan Sterren Schitteren Voor Iedereen www.ssvi.be en prive schenker.
We werken nu een samenwerking uit met andere schooltjes zodat heel wat kinderen kunnen mee komen kijken naar de open sterrenhemel.
Mits een kleine bijdrage zijn ook toeristen zijn welkom